Kinderkoor

Het Kinderkoor Lirica staat sinds 2006 onder leiding van Ann Cox die afgelopen jaar haar tinnen jubileum (10 jaar) met Lirica vierde. Jos Venken dirigeerde eerder het kinderkoor gedurende meer dan twintig jaar en scoorde met deze groep mooie prijzen zowel in binnen- als in buitenland.

In het kinderkoor leren jongens en meisjes tussen 8 en 13 jaar het mooie van de muziek ontdekken met een eigen aangepast repertoire. Grote aandacht wordt besteed aan de vorming van de jonge stemmen en aan de kwaliteit van het koorzingen in een fijne sfeer van vriendschap. De resultaten van deze werking resulteerden in een reeks eerste prijzen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Tijdens de jaarlijkse kerst- en lenteconcerten van Lirica ontbreekt het kinderkoor nooit op de affiche. Ook nemen de kinderen jaarlijks, vol enthousiasme, deel aan de koorweekends voor kinderen, georganiseerd door Koor & Stem – Limburg, alsook een traditioneel koorweekend georganiseerd in eigen beheer. Het kinderkoor maakte al buitenlandse koorreizen naar Tjsechië (2004), Möhnesee (Duitsland - 2006) en Cochem (Duitsland – 2010).

Het Korenfestival van Kontich en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt staan geregeld op het programma. In 2011 behaalde het kinderkoor een 1ste prijs op het Korenfestival van Kontich en werd winnaar in zijn reeks.

Een daguitstap aan het einde van het schooljaar zorgt voor een onbeschrijflijke groepssfeer! En ook daar wordt er natuurlijk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat … gezongen!